Gepost op

Waar ben ik mee bezig?

Waar ben ik mee bezig?

Dat heb ik mezelf echt afgevraagd de laatste dagen…waar ben ik mee bezig?

Als ik nog maar twee maanden terug in de tijd ga dan kan ik best zeggen dat als iemand me toen had verteld: ” je gaat je bezig houden met xml, seo, meta-beschrijvingen, php, plugins en feeds”, ik mezelf nog wel even achter de oren gekrabd zou hebben.  En misschien had ik de stap daarom wel niet gemaakt.

Al dat soort termen waren abracadabra voor mij. Nog nooit eerder heb ik een website en webwinkel gemaakt en ik had dus werkelijk geen idee wat daar allemaal bij komt kijken. Gelukkig heb ik een dochter en een schoonzoon die hier wel in thuis zijn dus ik heb het niet alleen hoeven doen. Maar toch..uren op het internet zoeken naar uitleg over seo en xml bestanden… wat een materie.

Stap voor stap

Beetje bij beetje leer ik en krijgt alles inhoud.  Maar wat belangrijker is: ik heb ontdekt dat je niet teveel moet nadenken van te voren. Want die eigenschap hebben we allemaal wel. We bedenken allerlei valkuilen en moeilijkheden die we tegen kunnen komen onderweg naar een gewenst doel. “Als ik dit wil gaan doen moet ik ook dat en dat kan ik niet. Ik weet niet hoe dat moet. Ik durf niet.” Herkenbare zinnetjes?

Je hoeft eigenlijk alleen maar te weten wat je wilt. De weg daar naartoe hoef je niet helemaal tot in detail uit te stippelen. Die staan toch niet vast. Begin gewoon met die eerste stap en als je die gemaakt hebt krijg je vanzelf zicht op de volgende stap. En voor je het weet kijk je terug en denk je bij jezelf: “wow! Waar ben ik mee bezig? Ik wist niet dat dat me zou lukken, ik kan meer dan ik dacht”. Groeien doe je stap voor stap en voor groeien moet je in actie komen.

Waar droom jij van? Wat zou je graag willen doen? Wat zou de eerste stap kunnen zijn? Maak die gewoon!

Leef…en doe dat met passie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *