Ik weet wat ik wil, maar hoe?

Ik weet wat ik wil, maar hoe? Geen idee!

En ik heb er jaren over gedaan om uit te pluizen wat ik nou eigenlijk wil. Want er kwam een moment, inmiddels een jaar of 4 geleden, dat ik overal aan twijfelde. Aan mijn werk, aan de mensen waar ik mee omging, aan het leven dat ik leidde. En of dat wel was waar ik de komende jaren nog mee bezig wilde zijn. Volgens sommige het begin van een menopauze, hoewel ik dat een vreemd woord blijf vinden. Meno staat voor “minder”, nou niks is minder in die jaren, alles lijkt meer en heftiger. Voor mij dus een keerpunt: ga ik zo verder of gaat het roer om?

Het roer ging dus om

Niet gelijk van de ene op de andere dag, maar wel steeds een klein beetje. Lijstjes vol schrijven met wat nou mijn passie zou kunnen zijn, waar ik mijn bed voor uit wil komen. Mijn overzichtjes stonden vol met kreten als “voor mensen zorgen” en “mensen blij maken en helpen”.

Maar na een aantal jaren ontdekte ik een rode draad door het geheel. Mijn passie is zeker om mensen te helpen, maar ik heb ook een passie om mensen te laten zien hoe zij vooral zichzelf kunnen helpen. Hoe je je leven anders kunt inrichten, hoe je je gezondheid weer in eigen hand kunt gaan krijgen en op wat voor manier je misschien wel het beste uit jezelf kunt halen. En om hen te laten zien dat niemand echt alleen hoeft te staan. Ik nam het besluit het anders te gaan doen: ik zou een manier vinden om alle dingen te gaan doen die ik leuk vind, een combinatie van alles dus. Gewoon iets voor mezelf, maar tegelijk voor een ander. Dat werd de stichting. Stichting De Leefwinkel.

Wat doet de stichting dan allemaal?

Alles, maar dan ook alles probeer ik erin te voegen wat ik leuk en belangrijk vind.

En dat is best veel. Ik wil mensen gaan helpen. Mensen die niet veel te besteden hebben en die geen netwerk hebben voor hulp of gezelschap. Want dat daar een grote groep van is, dat weet ik uit ervaring tijdens mijn jaren in de zorg. Maar om deze mensen te helpen is er ook geld nodig. Ik kan moeilijk elke week langs de deuren gaan met een collectebus..toch?

Maar, hoe dan?

Diensten leveren dus. En een winkel. Geen fysieke winkel nog dus voor nu een webwinkel. Een podium voor alle producten die bij kunnen dragen aan een betere gezondheid en die een handvat kunnen bieden tijdens periodes van een keerpunt, groei als je het zo wilt noemen. En daarnaast natuurlijk ook allerlei dingen die het leven gewoon wat leuker maken, zoals bloemen en planten, mooie verwen-dingetjes als sieraden met een vleugje spiritualiteit..heerlijk, ik hou ervan! Maar, ook heb ik bedacht om een soort digitale kringloop te creëren. Dat zorgt voor persoonlijk contact met veel mensen – als je iets koopt moet je het tenslotte komen halen of ik breng het – en ook daar hou ik van!

Ik weet wat ik wil, en het hoe…dat rolt zich vanzelf wel uit. Ik maak me daar niet meer zo druk om. Ik ga me bezighouden met wat ik leuk vind. Doe jij dat ook?

“Leef…en doe dat met passie!”