Gepost op

Wandelen met onbekende mensen

Wandelen met de eerste wandelgroep

Wandelen, ik hou ervan!

Het lukt me niet elke dag om een uurtje naar buiten te gaan, maar toch zeker wel 3 a 4 keer in de week. Meestal wandel ik alleen, soms met mijn man of dochter(s). Lekker door het bos, op een mooie plek die ik ergens ben tegengekomen of gewoon lekker door de stad. Heerlijk, mijn ‘zen-uurtje”!

Inmiddels alweer zo’n 3 jaar geleden ben ik met wandelen begonnen. Ik had het nodig. Er gebeurde veel op dat moment dus mijn hoofd zat te vol en ik voelde aan alles dat het roer om moest. Ik wist alleen nog niet hoe. In veel van de boeken die ik toen las werd wandelen echt aangeraden. De natuur in en gewoon eens bewust om je heen kijken. En opmerken wat er allemaal in je hoofd zit. Tot jezelf komen. En dat werkte. Veel word je duidelijk als je zo alleen met jezelf in de stilte wandelt.

Dinsdag 28 augustus 2018

Gisteren zijn we met De Leefwinkel voor het eerst met een groep gaan wandelen. Allemaal onbekende mensen die hadden gereageerd op mijn oproepje om een wandeling door Elswout te maken. Mensen die het leuk vonden om nieuwe mensen te ontmoeten en daar een middag mee door te brengen. Ik vraag me af of zij van tevoren net zo nerveus waren als ik.

Want ik vond het wel spannend hoor! Eerlijk gezegd heb ik een paar keer gedacht: “ik zeg het af. Waar begin ik aan? Straks vindt niemand het leuk en klikt het niet onderling”. Eerlijk gezegd is het ook een beetje uit mijn ‘comfortzone’ om op een onbekend avontuur te gaan met mensen die ik niet ken. Gek he, hoe je jezelf in de war kan brengen met allemaal overbodige zorgen.

Het was leuk!

Overbodige zorgen waren het, want het was ontzettend leuk! Met een groep van totaal verschillende mensen op stap, in verschillende leeftijden en met allemaal hun eigen verhaal, hebben we een uurtje rondgewandeld door die prachtige natuur van Elswout. De enige man die erbij was bleek veel te kunnen vertellen over de geschiedenis van dit landgoed, erg leuk! Na afloop hebben we op een terras nog wat gedronken met elkaar en hebben we afgesproken dit vaker te organiseren, we gaan dat ook zeker doen!

Ga jij ook de volgende keer mee?

Heb jij er ook aan gedacht mee te wandelen, maar heb je het voor nu toch niet aangedurfd? Dan kan ik je geruststellen. Want weet je, tijdens de gesprekken met deze leuke, onbekende mensen gisteren, bleek dat wij allemaal wel een beetje dezelfde zorgen en twijfels hebben. Veel mensen vinden het spannend, misschien zelfs wel een beetje eng om zoiets als dit te doen. Zoveel verschillen wij mensen niet echt van elkaar. Er is eigenlijk maar 1 echt verschil: er zijn mensen die de stap wagen en het besluit nemen even uit hun comfortzone te stappen, om te ontdekken dat het toch wel erg leuk is. En er zijn mensen die het toch maar niet doen, de onzekerheid wint het dan.

Ga gewoon doen wat je leuk vindt. Daag jezelf uit. Maak het leuk voor jezelf. Iedereen – ook jij – heeft recht op een leuk leven 😉

Dank je wel lieve mensen van de “eerste wandelgroep”! 

PS foto is met toestemming van iedereen geplaatst

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *