Gepost op

Geluk, dank je wel!

Geluk dank je wel

Geluk, het is niet vast te pakken, het is er.

Maar.. wat is het nou..?

Ik weet het niet. Tenminste, ik weet het wel, want ik voel het. Maar om het nou in woorden te vatten, dat vind ik wat moeilijker. Geluk. Je blij voelen. En die blijheid weer delen. En vooral ook zien bij een ander. En dan ook  weer zien dat diezelfde blijheid weer verder gaat en doorgegeven wordt. Ja, dat is voor mij geluk. Je “on top of the world” voelen, het gevoel dat alles voor even klopt en dat het allemaal iets betekent. Wat je doet, wat je hoort, ziet en beleefd.

Wij mensen zijn in basis zo simpel. We hebben maar weinig nodig om een goed gevoel te krijgen. Want we zijn altijd blij met kleine dingetjes.  Een vriendelijke woord, een glimlach, een roos of een gesprek, makkelijk te geven en hoe fijn om te ontvangen.

Vandaag was de geluksroute, en wat een bijzondere momenten van geluk zijn er gedeeld. Kleine gesprekjes, mensen verassen met iets kleins als een roos maar met de ‘verplichting” ook weer een roos weg te geven aan een onbekende. Voor sommige een leuke uitdaging, voor andere weer iets waar echt even over nagedacht moest worden. Een klein gebaar met grote impact.. Hoe mooi. Even nadenken hoe je dat kan gaan aanpakken. Ik heb geen idee hoeveel mensen het daadwerkelijke hebben gedaan. Het zet in ieder geval aan tot nadenken. 🙂 De glimlach werd doorgeven..hopelijk hier en daar die tweede roos ook 🙂

De Leefwinkel leefde vandaag, ook dat is een gevoel van geluk. Als je het “geluk” hebt zo’n prachtige ruimte even mogen te gebruiken en om dat weer te kunnen delen met andere geluksbrengers, dat brengt voor mij een gevoel van dankbaarheid. En dankbaarheid is een belangrijke factor in dat gevoel van geluk, ze gaan hand in hand. Zonder het een het ander niet.  Dankbaar zijn voor wat er op dit moment is en het daadwerkelijk zien en voelen, dat kan niet anders dan zorgen voor een moment van geluk.

Misschien is dat de kunst wel van het leven. Zien wat er is en daar naar blijven kijken. Kijken naar de plus en niet naar de min. Plussen en minnen zullen er altijd zijn, maar zelf…ik focus liever op de plus. Plus vermenigvuldigd.

Ik zeg dank je wel aan alle geluksbrengers en gelukszoekers vandaag. Wat een mooie dag. Wat heerlijk om dit te beleven. De geluksbrengers bieden een klein beetje  geluk aan de gelukzoekers  en de  gelukzoekers geven het weer door aan de geluksbrengers. Wat een prachtige cirkel <3

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *