Welkom bij
Plantjes & Meer
van Stichting De Leefwinkel!

Iedereen heeft recht op een leuk leven!

Welkom bij Plantjes & Meer, of zoals wij meer bekend staan, de “jungle van Heemstede”

Plantjes & Meer is de winkel van Stichting De Leefwinkel en is op het moment gevestigd in het centrum van Heemstede, Binnenweg 151.

 

Openingstijden Plantjes & Meer

 

Wie zijn wij?

In 2018 is De Leefwinkel gestart met het organiseren van allerlei activiteiten. Wandelingen, workshops, lunchmomenten, allemaal leuke evenementen om mee te werken aan verbinding en ontmoeting. Want dat daar behoefte aan was en is, is duidelijk. De cijfers van eenzaamheid groeien elk jaar weer. Het voornemen was dan ook helder: leuke dingen organiseren en mensen bij elkaar brengen

Dit werd een succes! En we doen het nog steeds!

Hieruit volgde al snel een tweede doelstelling, want met deze activiteiten verdienden we niet veel maar toch wel een klein beetje.

Die keuze was ook al snel gemaakt, want naast eenzaamheid is armoede ook een groot probleem, en zeker niet alleen in het buitenland! De kans is zelfs erg groot dat bij jou in de buurt mensen wonen die veel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Kijk alleen al naar de cijfers van de voedselbanken…

We hebben al wat bescheiden acties kunnen uitvoeren. Een aantal gratis lunchmomenten, kadootjes voor kinderen en het uitdelen van kerstpakketten, we kregen de smaak te pakken!

Inmiddels is deze ‘hobby’ uitgegroeid naar een stichting met een stenen winkel.

In december 2018 werd ons een tijdelijke winkelruimte aangeboden in Haarlem, voor een laag bedrag en zijn we in het diepe gesprongen. Het idee was om gewoon wat leuke tweedehands spulletjes en wat plantjes te verkopen, en met de opbrengst daarvan onze acties meer uit te breiden.

We stapten de wereld in van winkelieren, hoe leuk was dat! De winkel zelf kreeg helaas toen nog niet veel aandacht, maar we kregen wel de smaak te pakken!

De keuze was dan ook snel gemaakt toen wij de winkel in Haarlem weer moesten verlaten- het pand was verkocht – en wij het pand op de Binnenweg in Heemstede mochten huren.

Met spaargeld en wat geringe verdiensten zijn we er 100% voor gegaan en is er inmiddels een jungle in Heemstede gecreëerd. Plantjes & Meer, de onderneming van de stichting werd geboren 😉

Kleintjes worden steeds wat groter en wij dus ook.

Het is tijd voor een stevig fundament. Duidelijke doelstellingen en richtlijnen. Een heldere boodschap naar buiten toe en een handvat voor de toekomst.

Wat gaan we doen?

We blijven doen wat we tot nu toe hebben gedaan: activiteiten organiseren voor ontmoeting en verbinding. Het is gewoon te leuk. Het is heerlijk om het mensen naar de zin te maken en een positieve energie te creëren. Samen maken we het leuk, voor jezelf en voor anderen.

Ook blijven we acties uitvoeren voor mensen in financiële nood. Omdat het hard nodig is! Als je winst maakt hoor je te delen, dat is onze mening. Investeren in mensen in plaats van groter, duurder en meer.

Dit jaar – 2020 – gaan wij kerstpakketten uitdelen in samenwerking met andere stichtingen en organisaties en zijn we ons aan het oriënteren om gids te worden van de Engelentafel.

Maar er komt iets bij!

We gaan investeren in de toekomst! Een gezonde toekomst, voor iedereen. Een groene wereld, het leefbaar maken en houden van onze lieve aarde.

We gaan bomen planten, beschermen en herstellen in Nederland en buitenland, via Trees for All. Een prachtproject!

Op welke manier dit invulling gaat krijgen is nu nog niet helemaal duidelijk, maar ons streven is om productpartner te worden van Trees for All en leuke acties te lanceren via ons spaarsysteem Piggy. Nieuws hierover volgt, blijf erbij!

En wij vinden het een goede match. Plantjes verkopen en investeren in de natuur. Het leven. De Leefwinkel. Plantjes & Meer.

 

Voel je welkom in de winkel, voor de aankoop van een plantje of meer of gewoon om even te genieten van al het groen. Of voor een praatje. Of om mee te doen aan workshops. Het kan allemaal. 

Samen maken we het wat leuker, groener en gezonder. 🙂

 

Wendy

 

 

 

Stichting De Leefwinkel / Plantjes & Meer

Binnenweg 151 in Heemstede (naast de Vomar)

Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 10.00u tot 17.00u

(wist u trouwens al dat wij in Heemstede en omgeving gratis bezorgen?)

 

 

Inschrijven voor de Leuk Leven Boost!? Vul je naam en emailadres in en klik op versturen 😉
 

Winkelen op categorie

Nieuw binnen

Bestsellers